O nama

Projekt „Dostupno i za mene“ je osnovan 2018.godine u sklopu programa „Poticanje demokratskih vrijednosti i aktivnog  građanstva među mladima“ koji podržava National Endowment for Democracy.

Baza ovog rada je inkluzija osoba s invaliditetom te utjecaj studenta na osvještenje cjelokupnog društva  o niskom nivou dostupnosti  informacija osobama senzornog i tjelesnog oštećenja.

Projektom „Dostupno i za mene“, omogućujemo uključenost osoba sa senzornim i tjelesnim teškoćama, u zajednicu Bosne i Hercegovine.  Cilj koji planiramo ostvariti implementacijom ovog projekta jeste lakše pristupanje informacijama za osobe sa senzornim i fizičkim oštećenjima. Omogućavanje lakšeg kretanja uz korištenje lako dostupnih informacija vezanih za javni gradski prijevoz i informacija vezanih za smještaj koji su pristupačni za osobe s invaliditetom.

Kretanje turstičkim gradovima naše zemlje za osobe s invaliditetom trenutno je onemogućeno jer ne postoji adekvatan podatak o pristupačnosti prijevoza i smještaja. Ovim načinom postali bi uključeniji članovi društva, omogućilo bi im se duže i kvalitetnije boravljenje u gradovima, te na taj način bi upoznali kulturu i turističke destinacije gradova Bosne i Hercegovine.

Image Description
Iva Ivanković
Voditelj tima
@email
Image Description
Edina Osmić
Član tima
@email
Image Description
Tamara Bakula
Član tima
@email
Image Description
Hana Macić
Član tima
@email

Projekt "Dostupno i za mene" osnovan je 2018. godine s ciljem da olakša pristup informacijama o pristupačnom smještaju i javnom prijevozu za osobe s invaliditetom.

Kontakt

Ukoliko znate da postoji pristupačan smještaj ili sredstvo javng prijevoza, a ne nalazi se na stranici, kontaktirajte nas putem telefona ili emaila.

(+387) 63 725 444
(+387) 63 197 685